O zkušenosti a znalosti se s Vámi podělí přední odborníci z akademické sféry i z praxe. Lektoři jsou striktně a důsledně nezávislí, nezastupují ani nepropagují žádný pivovar či značku. Záleží na vás, jaké pivo či pivní styl preferujete. My vám pomůžeme, abyste si jej lépe vychutnali.
Zkušený sládek, technolog a pedagog, který vystudoval pivovarství na Ústavu kvasné chemie a bioinženýrství na VŠCHT Praha. Po pracovních zkušenostech z pivovarů různých velikostí se na svou alma mater vrátil. Na Ústavu biotechnologie vede pokusný minipivovar, kde se vzdělávají budoucí i současní pivovarníci.
Pedagog na VŠCHT, vede pokusný minipivovar, věnuje se propagaci univerzity prostřednictvím školního piva, kurzům pivovarství a odborným konzultacím a přednáškám o pivu.
Jako sládek pivovaru Hubertus v Kácově zodpovídal za výrobu a kvalitu piva na úrovni středního pivovaru.
Technolog výroby ve společnosti Plzeňský Prazdroj. Ve velkopopovickém pivovaru se zabýval řízením kvality a zaváděním nových technologických postupů. Seznámil se s procesy ve špičkových průmyslových pivovarech skupiny SABMiller.
Diploma in Brewing - proškolený pivní degustátor.
Autor knihy (2022) prakticky zaměřené na výrobu piva nejen v malých pivovarech.
Přední odbornice na senzoriku a analýzu kvality piva, která se této problematice věnuje prakticky celý svůj profesní život. Během čtyř dekád ve velkopopovickém pivovaru poznala pivo a jeho výrobu skrz naskrz. Zaváděla systém senzorického hodnocení piva a výukové programy pro budoucí i stávající degustátory. Sama prostřednictvím tzv. degustačních panelů ověřovala kvalitu všech piv v portfoliu Plzeňského Prazdroje i celé skupiny SabMiller. Byla členkou řady degustačních komisí, přehlídek a soutěží.
Nesla zodpovědnost za chod laboratoře kontroly kvality a hlavně za tým degustátorů. Starala se o systematické proškolování celé degustační komise a rozvíjela jejich senzorické dovednosti.
V laboratoři kontroly kvality dohlížela na jakost piva a jako degustátorka pivo dennodenně ochutnávala a hodnotila.
Školení senzoriky u firmy Flavor Activ (základní, pokročilý, validovaný a Global Taster).
Speciální školení senzoriky v evropské centrále SabMiller pivovaru Dreher v Budapešti.
Profesí chemik, srdcem domovarník, který dovedl vaření piva v domácích podmínkách k dokonalosti. V rámci VŠCHT založil spolek „Ballingovi domácí vařiči“, který funguje jako odborná platforma pro výměnu zkušeností a praktických postupů s domácí výrobou piva. Domovarnictví se věnuje přes sedm let a za tu dobu vypiloval postupy, jak s naprosto minimálními nároky na vybavení uvařit dobré pivo, které bude chutnat vám i vašim přátelům. Na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze vystudoval obor Chemie přírodních látek a nyní zde dokončuje doktorský program.
Od studia humanitních oborů zběhl k pivu. Vzdělání si doplnil na VOŠ, G, SPŠ a SOŠ Podskalská a také absolvoval rekvalifikační kurz u jednoho z předních sládků Pavla Palouše. V současnosti provozuje dvě brněnské pivnice zaměřené na řemeslná piva (Malt Worm a Ochutnávkovou pivnici). Ochutnávková pivnice byl první pivní bar v České republice, který nabízel piva ve sklenicích odpovídajících danému typu piva. Lukáš Provazník si neustále udržuje přehled o nových pivních trendech, ale často se noří i do historie světového pivovarnictví. Má zkušenosti nejen jako výčepní, provozní a majitel, ale účastní se také řady degustačních soutěží.
Certifikovaný posuzovatel piva podle americké Beer Judge Certification Program.
(v přípravě) - Speciální vzdělávací program Cicerone pro pivní profesionály.
Tu a tam vám pošleme upozornění na zajímavé pivní akce, na nově otevřené kurzy nebo na speciální nabídky, které by vám neměly uniknout.